منطقه خودمختار مسلمانان جنوب ، هفته گرامیداشت نخستین سالگرد تاسیس خود را از هجدهم ژانویه ۲۰۲۱ میلادی با عنوان، "حاکمیت اخلاق و ایجاد بنیانی استوار برای یک بانگاساموروی بهتر" آغاز نمود.

شهر کتوباتو- مجمع الجزایر میندانائو:

 منطقه خودمختار مسلمانان جنوب ، هفته گرامیداشت نخستین سالگرد تاسیس خود را از هجدهم ژانویه ۲۰۲۱ میلادی با عنوان، "حاکمیت اخلاق و ایجاد بنیانی استوار برای یک بانگاساموروی بهتر" آغاز نمود.

این مراسم در شهر کتوباتو مقر مرکزی منطقه خودمختار مسلمانان جنوب واقع در مجمع الجزایر میندانائو برپا شد. برنامه رسما راس ساعت  ۷ صبح با برافراشته شدن پرچم بانگسامورو آغاز گردید. این گرد همآیی که به خاطر بیماری همه گیر کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی بر پا شده بود، با حضور " حاجی مراد ابراهیم "وزیر ارشد بانگسامورو ( نخست وزیر منطقه خودمختار) ، اعضاء کابینه او، مسئولین دولت انتقالی بانگسامورو و پانزده  کارمند از هر یک از وزارتخانه ها و دفاتر مختلف منطقه خودمختار برگزار گردید. برافراشتن تشریفاتی پرچم های منطقه خودمختار به طور همزمان در چندین واحد دولتی محلی واقع در استانها و شهرهای مختلف ، مدارس و سایر ادارات ذیربط در سراسر منطقه انجام شد. بر اساس برنامه های تدوین شده و نظر به اهمیتی که دولت خودمختار برای آموزش و پرورش قائل است تعدادی صندلی ویژه مراکز آموزشی به نمایندگی از صد هزار صندلی تهیه شده در سراسر منطقه خودمختار توسط نخست وزیر و وزیر آموزش و پرورش به مسئولین چند مدرسه حاضر در مراسم اهداء گردید. حاجی ابراهیم ، به همراه دبیر اجرایی خود "عبدالرئوف ماکاکوا" و وزیر دولت محلی " ناگیوب سیناریمبو " ، توزیع کالاهای امدادی، صندلی ها و دیگر تجهیزات آموزشی را بر عهده خواهند داشت. امضای تفاهم نامه هایی توسط مسئولین ذیربط در زمینه پشتیبانی از زیرساخت های واحدهای دولت محلی در استان ماگیندانائو ، به ویژه در شهر های تالایان ، سلطان کودارات ، داتو بلا سینسوات از جمله دیگر فعالیت های در نظر گرفته شده در هفته بزرگداشت نخستین سالگرد دولت خود مختار مسلمانان جنوب است. دستور العملهایی نیز برای حمایت از دانشجویان بی بضاعت منطقه خودمختار و پشتیبانی مالی از قریب ده هزار نفر از اعضاء جنگجویان آزاد اسلامی بانگاسامورو که به دامان قانون بازگشته اند مد نظر قرار گرفته است.

دولت خود مختار همچنین برنامه هایی را با عنوان سلام بانگاسامورو برای تامین معیشت نیازمندان منطقه در دست تهیه دارد. وزارت خانه های بهداشت، تجارت و صنعت، سرمایه گذاری و گردشگری نیز ویژه برنامه هایی را در نظر گرفته اند که در طول هفته گرامیداشت نخستین سالگرد تاسیس منطقه خودمختار آن را به مورد اجرا گذاشته و ساکنان منطقه را در جریان قرار خواهند داد. وزارت آموزش و پرورش نیز در نظر دارد یک برنامه اعطای کمک های مالی یارانه بیست و پنج هزار پزویی برای مدارس گوناگون در سراسر منطقه به مورد اجرا قرار دهد. وزارت نظم و امنیت عمومی نیز که پیگیر گفتگوهای بین ادیان برای نزدیکی پیروان اسلام و مسیحیت و بومیان است دستور العمل هایی را به همین منظور تهیه کرده است.

توضیح:

*تشکیل عملی دولت خودمختار در منطقه میندانائو از وعده های آقای دوترته بود که از سال گذشته اجرایی شده است و مسلمانان در تلاش هستند با تاسیس و تحکیم زیرساختهای اداری و اجرایی و مانند آن و نیز تقویت ارتباط با دولت مرکزی و برطرف کردن چالشهای موجود ، شرایط بقای این دولت نوپا را که از آرزوهای دیرینه مردم منطقه خاصه مسلمانان بوده است ، تحکیم ببخشند. زیرا نگرانی از آینده این دولت خودمختار در بعد از دوره ریاست جمهوری آقای دوترته (۲۰۲۲) کماکان وجود دارد.

* منطقه میندانائو بعد از بحران حمله داعش به شهر مراوی در سال ۲۰۱۷ ، منطقه حکومت نظامی اعلام شده بود تا اینکه در اول ژانویه ۲۰۲۰ رئیس جمهور دوترته آن را لغو کرد و بعد با برگزاری انتخابات ، زمینه عملیاتی شدن تاسیس دولت خودمختار در این منطقه که تا قبل از آن فقط در حد یک توافقنامه بود ، فراهم شد.

*ظاهرا مقرر بوده است دولتهای اسلامی نیز با همکاری دولت مرکزی فیلیپین ، از این دولت خودمختار حمایت مالی نمایند ولی از جزییات این کمکهای احتمالی گزارش رسمی منتشر نشده است و از ظواهر امر نیز بر می آید که کمک چندانی صورت نگرفته است.(این منطقه علیرغم داشتن امکانات عظیم بالقوه خدادادی ، بشدت در همه حوزه ها با مشکل مواجه است.)

*چنانچه جمهوری اسلامی ایران با توجه به سابقه تاریخی بتواند در دوره آقای دوترته ، برنامه همکاری پایدار و موثری را در زمینه های مختلف عمرانی،اقتصادی،فرهنگی و آموزشی (خاصه فنی،حرفه ای) در این منطقه داشته باشد ، منافع مهمی قابل تامین است.

*در حال حاضر از کشورهای اسلامی عمدتا عربستان در حوزه پروژه های اقتصادی و عمرانی و دینی فعال است . مصر و ترکیه و احتمالا کشورهایی مانند امارات و کویت هم در حوزه های آموزشی و دینی فعالیتها و حمایتهایی دارند.

* رژیم صهیونیستی هم در کنار امریکا در پروژه های مختلف با حمایت دولت مرکزی فیلیپین در این منطقه فعال می باشند.

*دولت ژاپن هم برخی پروژه های بازسازی خاصه در شهر مراوی را بعهده دارد.

*برخی سازمانهای بین المللی مانند یونیسف هم در منطقه فعال می باشند و بعضی کشورهای اروپایی مانند انگلستان هم با آنها همکاری دارند.

*الحمدلله در این منطقه فعالیت شیعیان رو به گسترش است و هرچند از نظر تعداد در اقلیت مطلق هستند ولی از نظر کیفی برنامه های خوبی را دنبال می کنند و توانسته اند علیرغم همه مشکلات از جمله حضور وهابیت و گروههای تکفیری ، ارتباطات سازنده ای را در سطوح مختلف برقرار سازنند.....

https://bangsamoro.gov.ph/news/latest-news/barmm-to-start-week-long-anniversary-celebration-on-jan-۱۸/

**********************************************

کد خبر 3702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =